CUBE I BOSCH: Usavršena E-BIKE integracija

Izvor: https://keindl-sport.hr/blog/cube-i-bosch-usavrsena-e-bike-integracija-2018-102/

Električni bicikl potiče našu mobilnost i predstavlja jednostavno, jeftino, efektivno i udobno prijevozno rješenje. Suprotno svim izgledima baš je biciklistička industrija postala pokretačka snaga inovacije i predstavila mogućnosti i prednosti električne energije kao pogonskog sredstva. Cube je jedan od pionira tog razvoja od samog početka. Nebrojene pobjede na testovima e-bicikala u zadnjih nekoliko godina impresivno dokazuju da su baš Cube e-bicikli u samom vrhu ponude.

Bilo da je riječ o prijevozu na posao ili vikend avanturi u prirodi električni bicikl ima pozitivan utjecaj na naše zdravlje, okoliš i društvo. Moderne komponente, kombinacija prepoznatljivog Cube dizajna i Bosch tehnologije stvaraju savršenu cjelinu koja poboljšava komfort, produžuje vaš dan na biciklu i povećava vaše mogućnosti.

GRAVITY CASING

Novost i jedna od prednosti Cube električnih bicikala je tzv. ”Gravity casing” tehnologija izrade okvira. Riječ je o naprednom konstrukcijskom procesu kod kojeg su motor, poklopac, baterija, nosač i kablovi kombinirani na način da stvaraju jedan univerzalni modul bez obzira na tip bicikla. Na modelima e-bicikala za 2018. godinu imamo poluintegrirane i potpuno integrirane sisteme. Cijeli sistem je dodatno spušten prema osovini pogona kako bi težište bilo što niže i na taj način poboljšalo upravljivost bicikla.

BOSCH BATERIJE

Sve Bosch baterije ugrađene u Cube električne bicikle su sastavljene od litij-ion ćelija ergonomskog dizajna i dugog vijeka trajanja. Litij-ion ćelije imaju visoku gustoću i mogu pohraniti više energije uz relativno nisku težinu. Baterije ugrađene u Cube bicikle imaju u prosjeku 2.5 kg i jedne su od najlakših na tržištu. Bosch BMS sistem provjerava i štiti litij-ionske ćelije od previsokih temperatura, preopterećenja i dubokog pražnjenja.

Ovisno o terenu, težini vozača i načinu vožnje moguć je domet u rangu od 90-ak kilometara s jednim punjenjem. Vrijeme punjenja je cca. 2.5 sata za 50%, cca. 5 sati za 100% kapaciteta. Na ADAC testu provedenom u jesen 2015. godine Bosch baterija je prošla kroz 1.515 ciklusa punjenja nakon čega joj je kapacitet pao ispod 30% – to je dovoljno za otprilike 57.000 km!

BOSCH PERFORMANCE LINE CX

Bosch motor pruža jedinstven doživljaj vožnje na Cube e-biciklu. Tri senzora tisuću puta u sekundi mjere silu okreta pedale, broj okreta pedala i brzinu. Takav sistem garantira optimalnu suradnju između vozača i e-bicikla. S maksimalnim okretnim momentom od 75 Nm i snagom od 250 W Performance Line CX serija je idealna za ambicioznog i zahtjevnog vozača.

BOSCH eMTB – NOVI MOD RADA

Novi eMTB mod radi tako dobro da će u potpunosti promijeniti način na koji vozite svoj električni bicikl. Motor reagira i na najmanje pokrete pedale i uvijek pruža optimalnu razinu asistencije. Progresivna asistencija se automatski prilagođava stilu vožnje pojedinog vozača tako da nema potrebe za mijenjanjem modova na kontroleru. U ovom modu motor dinamički daje podršku ovisno o pritisku na pedalu od 120% do 300%. Maksimalni okretni moment iznosi čak 75 Nm i garantira optimalnu razinu asistencije u pravom trenutku. eMTB je softverska nadogradnja i unatrag je kompatibilna sa svim motorima iz Bosch CX linije.